The Crown & Lobster Trilogy Part III: New Quadrant

Eric van der Westen’s  The Crown & Lobster Trilogy Part III: New Quadrant is opgenomen in Mei 2021 en uitgekomen op 1 oktober 2021.

Het album bevat een groot aantal originele composities maar ook een 2 bewerkingen van stukken die me na aan het hart liggen: Magnolia van JJ Cale en Goodbye Pork Pie Hat van Charles Mingus. Ik heb een zwakte voor melancholische, lyrische melodieën en je kunt bij de muziek dus gerust wegdromen, ook omdat de afwezigheid van slagwerk een heel open muzikaal karakter geeft.
We namen elk stuk op in een paar takes; hebben nauwelijks ingedubd of ge-edit en dat maakt de muziek heel natuurlijk en fris. De lengte van de stukken maakte het onmogelijk om dit album op vinyl uit te brengen en het is dus als cd te koop of te beluisteren via de streaming platforms. Op het album hebben superieure musici hun best gedaan om mijn muziek een goede invulling te geven. Yannick Hiwat is een ongelofelijke virtuoos en brengt heel veel diepte en rust in de muziek. Efe Erdem heeft een Turkse achtergrond en sinds mijn werk met Sezen Aksu smul ik daar van. Hij brengt een heel moderne hipness in de muziek die wars is van algemeenheden. Hij speelt natuurlijk in Private Time Machine zoals ook trompettist Joël Botma: de trompettist met een fluwelen sound en heel delicate, sensitieve muzikale input. Ten slotte is ook hier mijn maatje en mede Pastis liefhebber gitarist Aron Raams  van de partij. Hij combineert zijn bluesy jazz chops met  geweldige americana en country kruiden Luister maar hier.