The Crown & Lobster Trilogy: Part I: Modus Operandi

Tijdens een van de Warmin’Up evenementen van  festival Better Get Hit 2021 op 27 November  werd het album The Crown & Lobster Trilogy Part I Private Time Machine (XS) Modus Operandi uitgebracht op EWM_Music . De band bestaat uit: Jeroen van Vliet op keys, Aron Raams op gitaar, Dirk Peter Kölsch op drums en ikzelf, Eric van der Westen op basgitaar.

Het materiaal voor dit album is geschreven in 2020 in geïnspireerd door de geweldige soul en funkband The Meters. Daarnaast was ook Kruaghbin, een relatief nieuwe superband, een inspiratie qua klankbeeld.
Op 24 oktober 2020 nodigde ik Jeroen, Aron en DP uit voor een opname sessie die wat afweek van de normale gang van zaken. Een anderee Modus Operandi! Zonder enige repetitie of serieuze voorbereiding namen we deze stukken op. We werkten op de manier zoals onze grote jazz- en soulhelden dat deden in de jaren ’50, ’60 en 70′ voordat dubben en editten zo gemakkelijk beschikbaar werden. Ik zocht naar de initiële inspiratie die deze geweldige musici bezitten als ze ongedwongen en zonder teveel regels hun gang kunnen gaan. En dat leverde bijzondere muziek op.